demineralize peynir altı suyu tozu üretimi satışı
background

Kalite

Kalite

Kalite

YETERLİ ÇALIŞMA ALANI
Fabrikamızda; süt ürünleri için ait fabrika kapasitesine uygun, süt ürünleri depolayacak özellikte tank ve silolar mevcuttur. 
Üretim yeri, ürün ve hammadde için depolama alanı, test için ayrılan ürünlere özgü alan, reddedilen hammaddelere ayrılan alan olarak ayrılmıştır.  
Milky Royal Türkiye’nin en prestijli ve süt endüstrisine dönük organize sanayi bölgelerinden biri olan Ortaklar Organize sanayi bölgesinde faaliyet göstermektedir.
Üretilen, ürünlerin ve bu ürünlere ait hammaddelerin bir birine karışmaması için yeteri genişlikte ayrı ayrı bölümlerin ayrılması. 


FABRİKADA HIFZISIHHA ÖNLEMLERİ (SANİTASYON TEDBİRLERİ) 
Fabrika alanı sadece gıda ürünleri üretimine ayrılmıştır. Başka hiçbir amaç için kullanılmamaktadır. Temizliğin sürekliliği rutin yapılan çalışmalarla sağlanmaktadır. Üretim ekipmanlarının tamamı CIP sistemi ile donatılmış olup, kendi temizliğini kendisi otomatik olarak yapmaktadır. 


EKİPMANLAR: 
Tüm ekipmanlar gıda üretimine uygun olarak ürettirilmiştir. Üretim hattındaki tüm malzemeler kimyasal, fiziksel ve fiziko-kimyasal kontaminasyona engel olacak şekilde paslanmaz krom malzemeden üretilmiştir.


HAM MADDELER
fabrikaya gelen tüm hammaddeler; 

  1. Gerekli sevk evrakları ve sevk numaraları kontrol edildikten ve dış görünüş muayenesi yapıldıktan sonra fabrikaya girişi kabul edilmektedir. 
  2. Süt ürünleri sıkı laboratuvar kontrolü sonrası kabul edilmektedir.
  3. Sistematik olarak kalite kontrol personeli tarafından numuneler alınıp standartlara uyumu bakımından kontrolleri yapılmaktadır. 

ÜRETİM SÜRECİ VE KOTROL
Üretim tamamen bilgisayar kontrolünde yapılmaktadır. Fabrika ful otomasyonla çalışmaktadır. Tüm üretim süreci yetkili teknik eleman sadece denetiminde yapılmaktadır. Tüm kaplar konteynerler ve mekanik üretim ekipmanları üretilen ürünün özelliği yönünden kontrol edilip etiketlenmektedir. 


KALİTE KONTROL SİSTEMİ 
Uzman konusunda eğitimli kalite kontrol personelimiz hammaddeleri, yarı mamül ve bitmiş ürünleri kontrol etmektedirler. 
Kalite kontrol laboratuarımız aşağıdaki belirtilen başlıca görevleri sistematik bir biçimde yapmaktadır.

  1. Yapılan her testin ve analizin raporunu ayrıntıları ile yazılması. 
  2. Kabul veya ret edilen her bir ürün için aşağıdaki raporlar düzenlenmektedir. 
  3.  Hammaddenin her bir partisini
  4. Yarı bitmiş halini 
  5. Paketleme ve etiketleme materyallerini 
  6. Sağlıklı bir şekilde üretilmiş her ürünün parti numarasını. 
  7. Her bir parti hammadde, yarı mamul madde ve son üründen bir adet ileride geri dönüş değerlendirmesi ve kontrolü için saklanır. 
  8. Hammadde ve mamul maddelerin istikrarı değerlendirilir. 
  9. Geri dönen ürünler gerekli kontrolleri yapıldıktan ve sebepleri raporlandıktan sonra hayvan sağlığına zararlı olmayanlar gözetim altında belirli çiftliklerde hayvan tüketimine bırakılır.

KALİTE GÜVENCESİ:
Sürekli olarak uluslararası kalite standartlarına uygun üretim yapmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekli sağlık ve teknik şartları sağladığımız hususunu denetlemektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı numuneler alıp referans laboratuarlarında test etmektedir.
Kendi kalite kontrol departmanımız gelen hammaddelerden, yarı mamul ve mamul maddelere kadar her bir ürünün her aşamasında; analitik testlerini ve muayenelerini yapabilecek yetkinliğe sahiptir. Üretim sürecinde, üretimin her aşamasında üretimi durdurup gerekli kontrolleri yapabilecek yetkilerle donatılmışlardır.
 

  • FOSS SÜT ANALİZ CİHAZI: yağ, protein, laktoz, toplam kuru madde
  • PH METRE
  • DİSTİLASYON CİHAZI
  • SAF SU CİHAZI
  • ETÜV
  • YAĞ SANTRİFÜJ CİHAZI
  • KÜL FIRINI
  • DİJİTAL BÜRET
  • ANALİTİK TERAZİ
  • HASSAS TERAZİ
  • SU BANYOSU
  • DİSPENSER
  • NEM TAYİN CİHAZI
  • MANYETİK KARIŞTIRICI
  • İNKÜBATÖR
  • VORTEX
  • OTOMATİK BÜRET
  • ÇEKER OCAK

Kalite kontrol departmanımız yüksek kalitede ürünlerin üretiminin denetimi için aşağıdaki testleri düzenli olarak yapmaktadır. 

  • Kimyasal testler
  • Mikrobiyolojik testler
  • Ham kül tayini 

 BİTMİŞ ÜRÜNÜN KALİTE KONTROLÜ 

  • Organoleptik testler
  • Kimyasal testler 
  • Mikrobiyolojik testler
  • Parti numaraları ambalaj etiket ve dış görünüş kontrol

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam